SIKER Ingatlan
Az első ingatlaniroda - 1991 óta
SIKER Ingatlan - Blog - Bastian Lehmann
Ingatlan

19 millió dollárért vett házat Malibuban 


A Postmates társalapítója, Bastian Lehmann egy felújított villa új tulajdosa lett Kaliforniában

Wendy Bowman írása nyomán
Fotók: Saffron Case Homes
Forrás: dirt.com

Mi is az a Postmates?
A Postmates 2011-ben alapított, ételkiszállítással foglalkozó cég, melynek piaci értékét 2,4 milliárd dollárra becsülték 2019-ben. Alapítói Bastian Lehmann, Sean Plaice és Sam Street.
A céget 2020-ban az Uber fuvarmegosztó szolgáltató felvásárolta, 
2,65 milliárd dollárért.

Ki is az a Bastian Lehmann?
2005-ben költözött Münchenből Londonba. Később San Francisco-ban találkozott üzlettársaival, akikkel létrehozták a Postmates-et. A cég eladását követően, 2021 elején elhagyta a Postmates-et a korábbi társalapító-vezérigazgató, Bastian Lehmann, aki a San Francisco-i székhelyű cégnél eltöltött ideje alatt nagyon vagyonos emberré vált, s elegendő tőkével rendelkezett egy ilyen, a Malibu Park környékén egyébiránt nagyon keresett, felújított villa megvásárlásához.

Mennyiért, és mit?
Arról írnak, hogy az okiratok szerint a német származású vállalkozó 19 millió dollárt fizetett ki ezért az otthonért.

A 2,5 hektáros, a Csendes-óceánra néző parcellát biztonságos kapuk és magasba szökő sövények határolják. A terület pár percre van a népszerű Zuma Beach-től. A dús növényzetű, ápolt területet úgy alakították át, hogy egy hívogató udvarral rendelkezzen.

A spanyol stílusban újjászületett épület 5 hálószobát és 5 fürdőszobát hordoz magában.

Az elegáns élettér 2 szinten helyezkedik el. Kiemelésre méltó a tágas nappali, amelyet a padlótól a mennyezetig érő, hacienda stílusú kandalló díszít, beépített polcokkal.

A kül- és beltér kapcsolatát egy pihenésre ideális, belterekkel körülhatárolt terasz biztosítja.

A ház korábbi, vidéki stílusú konyháját is kibelezték, s helyén az épület egy új, kulináris centrumát hozták létre, csúcskategóriás konyhagépekkel, márvány étkezőszigettel, dupla franciaajtókkal, s mindez egy szemet gyönyörködtető, szabadtéri étkezőteraszra nyúlik ki.

Az ingatlan ára a '90-es évek végén még 9 millió dollár volt, tehát Bastian Lehmann mintegy 10 millió dolláras felárat fizetett az azóta teljes felújításon átesett birtokért, no meg az azóta eltelt 22 év ingatlanpiaci hatásaiért.

Többszintes, műfüves lépcső vezet a medencéhez, amely tökéletes befejezése e remekműnek.

És még néhány fotó, a teljesség kedvéért: